I butik 15 juni 2015

Tester
Corsair HX 750i 750w
Corsairs modulära HX-serie uppdateras på allra bästa möjliga vis.

Gamdias Ourea Laser
Den i Sverige relativt nya tillbehörstillverkarens nya lasermus är här.

Kingston Hyperx Predator 480GB
Ett PCI Express-anslutet fartmonster till SSD har letat sig in i testlabbet.

Razer Seiren
Razer är kända för sina spelrelaterade tillbehör, men här är något så oväntat som en seriös inspelningsmikrofon.

Movavi Video Converter 15
En superb lösning för dig som vill konvertera video mellan plattformar.

Intel 750
Intels nya SSD ser inte bara driftsäker ut utan levererar även prestanda i absolut toppklass.

Pebble Steel
Vi har testat en av de Kickstarter-finansierade smarta klockorna från Pebble.

Jämförande test
Smartphones
Vi hårdtestar de sju hetaste flaggskeppstelefonerna sommaren 2015 för att utse sommarens bästa flaggskepp. Höga skärmupplösningar, offrad flexibilitet och kraftfulla kretsuppsättningar står på repertoaren.

Mjukvara
Direktrapport Build 2015
Under årets Buildkonferens lanserade Microsoft fler och mer intressanta nyheter än någon gång tidigare. Datormagazin var på plats i San Francisco.

Det mobila arbetslivet
De mobila möjligheterna kan hjälpa oss att lägga vardagspusslet, men också komplicera det. Vad behövs för att uppnå ett bra, hållbart och säkert mobilt liv, både privat och inom arbetet?

Betala med mobilen
Först fick de fysiska pengarna stryka på foten, nu är det kanske snart betalkorten som står på tur. De digitala betalningslösningarna är på frammarsch och här får du vår syn på fenomenet.

Det mobila kontoret
Då mobiltelefoner och datorplattor blir allt mer kraftfulla kan de också göra god tjänst i arbetslivet. Vi testar och jämför kontorssviter från Apple, Google och Microsoft.

Sakernas internet är framtiden
Företag som har en väl fungerande implementering av sakernas internet, internet of things, IoT, kommer att ha en ekonomisk fördel under det kommande decenniet. Vi träffar företaget Verizons Sverigeansvarige Pär Fredén.

Wikipedia och dess verktyg
Wikipedia är inte bara ett uppslagsverk på webben, utan det finns även en hel rad med verktyg som drar nytta av dess innehåll. Följ med på en genomgång som kan vara en riktig ögonöppnare.

Så säkert är IOS
En gång i tiden ansågs IOS som säkrare än de flesta andra operativsystem. Något som kullkastades under året som gick, då flera sårbarheter utnyttjades.

Därför Dog Windows RT
Sagan om Windows RT är riktigt intressant, då den avspeglar hur IT-världen har förändrats och fortsätter att förändras.

Hadoop och framtiden
Från en idé hos Yahoo till ett ramverk för strukturering och analys av massiva mängder data, med ambitionen att bli världsledande. Här lär du dig mer om Hadoops resa och deras framtidsplaner.

Gitlab på egen server
De som använt Git inom ett företag eller en sluten grupp vet att gränssnittet inte är det bästa. Fast det finns alternativ. Ett sådant är Gitlab, som erbjuder ett webbgränssnitt som påminner om Github.

Detta innebär HTTP/2
Nu är det äntligen dags för ett nytt HTTP-protokoll. Föregångaren har hängt med i många år, så uppdateringen är efterlängtad. Med ett nytt protokoll följer givetvis mängder av nyheter. Läs mer om vad dessa kommer att innebära.

Hårdvara
Supersnabb laddning
USB-standarden har funnits sedan mitten av 90-talet. Först på senare år har den blivit standard för laddning av mobiltelefoner, kameror och alla andra typer av mobila enheter. Men resan är inte slut.

Maximera minnet i din paj
Räcker inte minnet till i din Raspberry Pi? Det är lätt hänt att minnet tar slut och att användandet av den tidigare relativt rappa minidatorn blir en seg och tråkig upplevelse. Så vad kan man göra för att minska förbrukningen?

Intel Xeon D – kraft i liten förpackning
Ett SOC, system on a chip, med Xeon-kraft? Och detta utan att storlek och effektförbrukning springer iväg till det orimliga? Detta är Intel Xeon D.

Qualcomm Quick Charge 2.0
Det finns olika tekniker för snabbladdning och allt fler mobila enheter får stöd för sådant. En etablerad sådan får du lära känna i denna artikel.

Linux
Kör Linux på Din Chromebook
Det var en gång. Så börjar många sagor, men inte denna. Sagan om Gnu och Linux börjar istället med meningen ”Befria Unix!”. Följ med på resan från begynnelsen till idag.

Alltid i Datormagazin
Redaktion och ledare
Åsikt
Nyheter
DMZ-riggen
Resurser på webben
Nytt hos sökmotorerna
Kodnytt
Säkerhetskrönika
Linuxnyheter
Linuxexperten
Gratis fullversion
Windowsexperten
Programtips
Prylar
Krönika
End

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.