När HP omstrukturerar för att vända sina förlustsiffror förlorar ytterligare en mängd anställda sina jobb, utöver alla de som redan fått sluta de senaste åren.

33 000 jobb, eller ungefär tio procent, försvinner globalt på HP när företaget delas upp i två – ett som säljer datorer och skrivare och ett som säljer tjänster till företag.

Sedan Meg Whitman tillträdde som VD 2011 med uppdraget att vända förlusttrenden har redan drygt 50 000 anställda fått sluta världen över, vilket får totalsiffran att landa på över 80 000. Kostnaderna för omstruktureringen har varit höga, men HP räknar med att åtgärderna ska leda till bättre resultatsiffror.

Meg Whitman blir VD i tjänsteföretaget HP Enterprises.

Föregående artikelOfrivilligt Windows 10
Nästa artikelDatormagazin nr 10, 2015
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här