Fråga

 

Jag köpte en mus från Logitech nyligen (G502 Proteus Core) som varje gång datorn startar gör ett ”enhet inkopplad”-ljud. Jag har avinstallerat och installerat och tagit bort dubbla USB- och HID-enheter från Enhetshanteraren, till och med gjort en ren installation av Windows, men problemet kvarstår. Kan det vara så att musen har problem?

Kemal

 

Svar

 

Säkerligen kan musen ha problem, det kan du väl enklast prova genom att testa den med en annan dator. Prova också utan Logitechs tillhörande mjukvara installerad. Om ljudet inte uppstår då är ju felet inte i musen, utan i programmer.

I så fall är det bara att vänta på en rättad version eller att använda musen utan. Eller att stå ut med det lilla plinget när datorn startar, det är väl inte så farligt?

Föregående artikelGigantisk hårddisk
Nästa artikelLångsamt via routern
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här