Fråga

 

Jag har läst att Windows 7 nu blivit för gammalt och inte längre uppdateras. Innebär det att jag bör uppgradera till Windows 8 för att vara säker?

Torsten Holm

 

Svar

 

Windows 7 har gått in i vad Microsoft kallar förlängd supportfas. Det innebär att själva operativsystemet inte längre uppgraderas, medan du däremot kommer att få säkerhetsuppdateringar ända till år 2020. Så du behöver inte oroa dig, ditt system är säkert.

Med Windows 10 i antågande känns det lite onödigt att i dagsläget lägga pengar på Windows 8.1. Om du väntar till hösten kan du uppgradera till Windows 10 helt gratis.

Föregående artikelProgramtips: BZR Player 1.03
Nästa artikelProgramtips: Koolmoves 9.2.2
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här