Microsoft sparar installationsfilerna till Windows 10 på din hårddisk oavsett om du valt att uppgradera eller inte.

Enligt The Inquirer har Microsoft bekräftat att uppgraderingen till Windows 10 laddas ned på alla enheter med Windows 7 och 8 som har automatiska uppdateringar inställt, det vill säga de flesta, även där övergången till Windows 10 inte valts.

Installationsfilerna för Windows 10 sparas på datorns hårddisk för att finnas färdiga när användaren väljer att uppgradera till Windows 10.

Det här kan innebära en enorm belastning på ett mobilt internetabonnemang och flera gigabytes utrymmesförlust på ett kanske redan begränsat lagringsutrymme.

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här