Fråga

 

Jag använder Windows 10. När jag uppdaterat Firefox till  v.41.0.2 får jag felmeddelandet ”Felkod: sec_error_bad_signature” när jag söker med Duckduckgo och Google. (Jag kan inte göra något med webbläsaren eftersom certifikaten förfallit.)

Jag började med att avinstallera Firefox – rensa och sedan installera på nytt. Ingen förändring. Jag fick tips att ta bort filerna cert8.db och secmod.db och starta om webbläsaren – men det hjälpte inte.

Jag fann också följande information på Mozillas supportsida: https://support.mozilla.org/sv/questions/1055900

Men jag fattar noll När jag går in på inställningar/Certifikat/visa certifikat/ ser jag att till exempel mail.google.com och www.google.com:s certifikat har förfallit 2014-03-15. När jag markerar www.google.com och klickar på importera hamnar jag i Den här datorn/Dokument/ Jag behöver tydligen importera ett rotcertifikat – hur gör jag det?

Eller finns det en annan lösning?

Juanna

 

Svar

 

Vi försöker börja enkelt. Du använder inte möjligen Avast antivirus? Det kan nämligen ge just detta problem tillsammans med Windows 10 och Firefox. Prova med att tillfälligt stänga av Avast för att se om det blir någon skillnad.

Om detta gav önskad effekt, uppdatera Avast till senaste versionen. Räcker inte det, gå in i inställningarna och stäng av HTTPS scanning.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här