Fråga

 

Jag har räddat filer från en hårddisk med felaktiga sektorer till en extern USB-disk. Tyvärr finns många av de räddade filerna i två exemplar, den andra med tillägget (1), Finns det något enkelt program som kan söka igenom aktuella mappar på USB-disken efter dubblettfiler och ta bort dessa på ett enkelt sätt?

Jag har testat några som skulle kunna användas, men det har varit omöjligt att begränsa sökningen till filer på USB-disken.

Jan-Olov Liljenzin

 

Svar

 

Jag rekommenderar Dupeguru, ett gratisprogram med massor av användbara funktioner, som reglerbar filtrering, enkel borttagning eller flyttning av dubbletter och algoritmer som kan hitta filer med likartade namn. Och, ja, du kan välja mapp att leta i.

Dessutom finns ytterligare två specialiserade program, Dupeguru Music Edition och Picture Edition. Det förstnämnda hittar förstås dubbletter i din musiksamling och det senare bland dina bilder. Det kan till och med hitta likadana bilder även om de har olika storlek, olika filnamn eller är av olika bildtyp. Det kan alltså upptäcka att en JPG-bild och en PNG-bild är likadana. Inte illa.

Alla tre kan hämtas här: www.hardcoded.net/dupeguru


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

1 KOMMENTAR

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här