Microsofts nya Lumia 650 är en prismässigt överkomlig smart telefon med Windows 10 Mobile som passar både företagskunder och konsumenter.

Den 17 mars lanseras Lumia 650, en mellanklasstelefon med Windows 10, i Sverige. Det är den hittills tunnaste och lättaste telefonen från Microsoft och den har en formgivning som skiljer sig lite från tidigare Lumia-modeller. Runt den femtums HD-upplösta skärmen av AMOLED-typ löper en diskret aluminiumram som ska göra att den ligger bra i handen.

Telefonen är utrustad med en 1,3 gigahertz Qualcomm Snapdragon 212-processor med fyra kärnor, en gigabyte arbetsminne, 16 gigabyte lagringsminne och stöd för MicroSD-kort upp till 200 gigabyte. Huvudkamera erbjuder åtta megapixel och det finns också en femmegapixelkamera på framsidan. Det utbytbara batteriet lagrar 2 000 milliamperetimmar och telefonen väger 122 gram.

Windows 10 finns redan installerat på mer än 200 miljoner enheter i världen och Lumia 650 levereras med Windows 10 Mobile, vilket ger samma upplevelse på dator, platta eller telefon och en smidig övergång mellan enheterna.

Rekommenderat försäljningspris för telefonen är 2 000 kronor. 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här