Fråga

 

Alla ingångar är spärrade! Jag har en 32-bits Ainol Mini PC (Intel 3735D) som konverterats till Windows 10. Den startar helt normalt med både bild och ljud – men den når inte ut på Wi-Fi- eller Ethernet-utgångarna och varken tangentbord eller mus fungerar.

Om jag trycker på DEL- eller Volym upp + Bakåt-knapparna när jag startar datorn säger den Vänta och efter några sekunder visas en bild där jag kan välja mellan att fortsätta eller att gå till andra startmöjligheter. Tyvärr är både tangentbord och mus då redan låsta.

Finns det någon möjlighet att komma in i processen innan låsningen sker, eller någon annan möjlighet att komma in i BIOS/UEFI? Tacksam för både positiva och negativa svar.

William Tod

 

Svar

 

Det där ju en väldigt speciell liten dator, som jag inte har någon egen erfarenhet av. Bland egenheterna är att Windows finns i firmware, någon egentlig lagring existerar inte.

Jag har hittat en hel del uppgifter på nätet om att det kan bli problem vid uppgradering från Windows 8.1 till 10, men det handlar då främst om att gränssnittet återgår till kinesiska, vilket kan göra det lite svårhanterligt för de flesta.

Men prova att trycka på Esc när du startar burken. Det ska enligt vissa uppgifter ge tillgång till någon sorts BIOS.

Föregående artikelCentral kontaktbok
Nästa artikelLåg trådlös hastighet
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här