Netgear lanserar ett snabbt och dyrt trådlöst routersystem specifikt avsett för hemanvändning.

Den nya routerkombinationen Orbi WiFi System från Netgear består av en Wi-Fi-router och en separat satellitenhet. Båda arbetar med trippelband, vilket uppges ge hög hastighet till alla i hemmet samtidigt, var de än befinner sig. Orbi-routern skickar data med en hastighet på 1,7 gigabit per sekund till alla satellitenheter via ett dedikerat trådlöst band på fem gigahertz och därifrån vidare till alla anslutna enheter på två separata Wi-Fi-band – 802.11ac AC3000 med en hastighet på upp till tre gigabit per sekund.

Tekniken ska ge bättre täckning och högre hastighet till alla anslutna enheter. Enligt Netgear täcker själva routern en area på 185 kvadratmeter och varje tillkommande satellitenhet lägger till ytterligare 185 kvadratmeter (2 000 kvadratfot).

Systeminstallationen är enkel enligt företaget. Orbi-routern ansluts direkt till hemmets befintliga gateway eller modem och satellitenheten placeras på en central plats. De två komponenterna är redan knutna till varandra och kommunicerar från start med quadstreamanslutning.  Ytterligare satelliter kommer så småningom att kunna köpas separat och vara lika enkla att koppla till. Både routerenheten och satelliten har fyra gigabitnätverksportar och en USB 2.0-port.

Netgear Orbi WiFi System med en router och en satellitenhet kan köpas i Sverige från september för ett rekommenderat cirkapris på 4 800 kronor, vilket får sägas är ganska saftigt för ett system avsett för hemmet. Routern kan köpas separat till priset 2 800 kronor.

 

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här