Benq har presenterat en lösning som ska eliminera inkompatibilitetsproblem och behovet av sladd vid användning av projektor eller bildskärm för exempelvis presentationer.

Instashow är namnet på en ny produkt från bildskärms- och projektortillverkaren Benq – en användarvänlig lösning som trådlöst och helt utan mjukvara överför video upp till 1080p i 60 hertz. Med stöd för trådlös 802.11ac-anslutning och automatiskt val av trådlös kanal erbjuds en stabil och snabb överföring av video och stereoljud på upp till åtta  meters avstånd.

I stället för det vanliga strulet med sladdar ska det bara vara att ansluta systemets sändare till en USB-port och HDMI-utgången på datorn och mottagaren till en HDMI-ingång på skärm eller projektor. Med ett tryck på knappen på Instashow är sedan både bild och ljud på plats. InstaShow har stöd för HDCP så det går att sända från vilken källa som helst med USB- och HDMI-port till en projektor, tv-skärm eller bildskärm med HDMI-ingång.

Tekniken Smart EDID används för att automatiskt välja den bästa upplösning som både källa och enhet har stöd för. Med ett tryck på MODE-knappen kan bilden anpassas efter behov – presentationsläge för skarp text och tydliga grafer eller videoläge för rörlig bild i 1080p. Dessutom har Instashow stöd för utökat skrivbord i Windows och Mac OS, så att talaren kan se information på sin egen skärm och deltagarna kan följa presentationen på storskärm.

Instashow-systemet har stöd för upp till 16 sändare för varje mottagare, så presentationer kan fördelas mellan flera talare och deltagare kan tillhandahålla relevant material med ett enkelt tryck på sin enhet.

Priset är 9 000 kronor exklusive moms och extra sändare kan köpas för 4 300 kronor exklusive moms.

 

 

 

Föregående artikelObehöriga i nätverket?
Nästa artikelAndroid Nougat lanserat
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här