Netgears nya W-Fi-förlängare använder trippelband och Mesh-teknik för högpresterande nätverksutökning.

Från Netgear kommer en ny enhet för att förlänga räckvidden på ett trådlöst nätverk. Bakom det långa namnet Nighthawk X4S Wall-Plug AC2200 Tri-band WiFi Range Extender döljer sig en Mesh-baserad enhet som pluggas in i ett vägguttag.

Förlängaren utnyttjar Netgears teknik Fastlane3, samma som i företagets Orbi-system, och något som kallas Smart Roaming.

– Om du tycker om funktionaliteten som din befintliga router har, eller om du är låst till en router från din bredbandsleverantör med integrerat modem eller tv-dekoder, kommer Nighthawk X4S med Fastlane3-teknologi att ge en enkel, men effektiv, Mesh-baserad utökning av det trådlösa nätverket, säger Pål Vatneberg, nordisk chef för Netgear

Enheten har 802.11ac-stöd med en hastighet på upp till 2,2 gigabit per sekund (866 + 866 + 400) och Multi-User MIMO för parallell strömning av data till flera enheter samtidigt. Funktionen Smart Connect väljer automatiskt den bästa frekvensen (5 eller 2,4 gigahertz) för varje enhet.

En fyrkärnig processor uppges ge goda prestanda för 4K-strömning och spel och fyra interna antenner ger god räckvidd. X4S är utrustad med LED-lampor som hjälper till att hitta den mest optimala platsen för bästa trådlösa täckning och med en app för Android kan nätverket optimeras och övervakas.

Netgear Nighthawk X4S Tri-band WiFi Range Extender (EX7500) har ett pris på 1 500 kronor.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här