artificiell intelligens

Ny T-Switch gör det möjligt för organisationer att distribuera AI på ett säkert sätt och i överensstämmelse med GDPR.

Enligt en ny undersökning från Pegasystems, ett amerikanskt företag som sysslar med mjukvara för CRM (customer relationship management) och BPM (business process management), ser en tredjedel (31 procent) av svenska chefer en stor utmaning i att bristande transparens i användning av artificiell intelligens kan skapa osäkerhet hos kunder.

Från och med maj 2018, när GDPR införs i EU, kommer bristande transparens vid AI-användning dessutom att kunna innebära rent legala risker.

Pegasystems nya lösning T-Switch (T för Transparency) ger företag möjlighet att ställa in, på en skala mellan 1-5, hur transparent en viss AI-lösning ska arbeta.

 

 

Föregående artikelTest: Corsair NX500 400GB
Nästa artikelProgramtips: Autoruns 13.80
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här