Den senaste produkten från TP-Link ska ge trådlös täckning även i hemmets mest avlägsna hörn.

Det första nätverkssystemet baserat på Mesh-teknik från TP-Link kallas Deco M5 och består av tre diskreta nätverksenheter tänkta att placeras runt om i hemmet. Systemet ska täcka alla “svarta hål” och ge trådlös nätverkstillgång överallt. En teknik som kallas Adaptive Routing Technology säkerställer anslutning till den närmaste och snabbaste enheten.

Deco M5 är också utrustad med företagets Homecare, en säkerhetsfunktion som med skydd mot malware via Trend Micro, SPI-brandvägg, åtkomstkontroll och säker fjärrstyrning av nätverket via TP-Links Deco-app, samt inbyggd föräldrakontroll.

Utrustningen drivs av en fyrkärnig processor och uppges ge en överföringshastighet på 400 megabit per sekund på 2,4-gigahertzbandet och 867 megabit per sekund på fem gigahertz. Systemet stöder MU-MIMO och utnyttjar Mesh-teknik. De tre enheterna ska tillsammans klara att täcka en yta på upp till 418 kvadratmeter och det går att komplettera med extra enheter, upp till tio.

TP-Links Deco M5 Wi-Fi-system kostar 3 500 kronor för ett paket med tre enheter.

 

 

Föregående artikelProgramtips: Stretchly 0.5.1
Nästa artikelProgramtips: Dripcap 0.5.4
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här