En kompakt fotoskrivare som kan anslutas direkt till smarta telefoner och kameror kommer från Canon.

Tack vare deras förmåga att skriva ut var som helst och när som helst, har batteridrivna bärbara miniskrivare blivit mer och mer populära. Nu har Canon lagt till ytterligare en produkt till detta marknadssegment. Den nya ultrakompakta fotoskrivaren Selphy CP 1300 är liten, med en 3,2 tums skärm, och kan användas både stationärt och på resande fot.

Fungerar med IOS och Android

Skrivaren är kompatibel både med IOS och Android och via Airprint respektive Mopria går det göra utskrifter via Wi-Fi utan att någon app behöver laddas ned. Med en knapptryckning går det att välja glättad yta och tre alternativ för halvglättad yta, utan byte av papper eller färg. På bara 47 sekunder är fotot utskrivet och klart.

Skrivartekniken är termoöverföring med färgsublimering och utskriftsupplösningen är 300 x 300 punter per tum. Olika utskriftsstorlekar från minietiketter till vykort väljs med olika kassetter med utskriftsmaterial. Batteriet räcker till 54 vykortsutskrifter.

CP 1300 finns i färgerna vitt, svart och rosa och måtten är 18 x 14 x 6 centimeter, med en vikt på strax under kilot. Rekommenderat pris är ungefär 1 400 kronor.

 

 

Föregående artikelM.2-kort i externt kabinett
Nästa artikelUnderlig musfunktion
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här