För snart ett år sen lanserade vi ett projekt vi hoppades skulle tas emot väl. Det var en tidning för att fira att det var 30 år sedan Datormagazin startades som tidning.

Det togs emot väl. Projektet finansierades via Kickstarter och vi nådde och gick över målet vi behövde för att kunna göra den tidning vi ville göra: bra artiklar, snygg formgivning, högkvalitativa bilder och bra papperskvalitet.

Under de tolv månader som gått sedan dess har vi träffat och hört från massor av er läsare som köpte tidningen och budskapet har varit enormt positivt – ni gillade tidningen, och ni vill ha mer.

Så nu är det dags: Datormagazin Retro nummer två är tillgänglig för beställning. Den här gången hoppar vi över Kickstarter och plockar in förbeställningar på egen hand.

I sann crowdfunding-anda har vi givetvis ett gäng olika ”pledges” för dig som förbeställer. Om allt går som det ska kommer vi att utöka antalet sidor från 84 till 100 och skicka med en finfin plansch av tidningens klassiska, första, förstasida. Den sistnämnda ingår i samtliga förbeställningar!

Inför detta andra nummer har vi bland annat intervjuat åtta tidigare medarbetare och frilansare på klassiska Datormagazin som berättar om sin vardag på tidningen. Vi har också letat upp mannen bakom några av Amiga-erans mest omtalade demoparty, och givetvis testar vi spel för Commodore 64. Pontus Berg har hängt på suspekta demopartaj, vi har träffat Amigalegendaren David Hynie och vi passar också på att skaka liv i Atarimagazin som denna gång passande nog, handlar om att skaka liv i din gamla Atari 1040STE. Tidningens grundare, Christer Rindeblad, skriver krönika och vi passar också på att berätta den korta, men intressanta, historien om Norsk Datormagazin och den betydligt längre historien om textäventyr: från Stugan till Infocom.

Det finns mer artiklar att berätta om, men vi sparar resten till när tidningen kommer ut.

Vi behöver 1000 beställningar för att vi ska kunna göra tidningen minst lika bra som vi gjorde vårt första nummer! Häng med du också och kolla in allt vi kan erbjuda genom att klicka här!


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Skriver nyheter, guider och tester i Datormagazin och är redaktör för Datormagazin Retro. Jobbade på Datormagazin 2001-2005 som testredaktör, numera i IT-branschen. Drev bloggen Macpro i 14 år. Gillar Linux och Mac OS X, är 1/3 av podden Björeman // Melin och blandar Sveriges bästa Gin&Tonic.

1 KOMMENTAR

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här