torsdag, september 29, 2022

Om Datormagazin Retro

Vår retrotidning blev verklighet tack vare en lyckad Kickstarterkampanj 2015. Sedan dess har vi gjort sammalagt fyra utgåvor. Du kan läsa mer om dem (och gärna beställa ett ex.) i vår shop. Just nu bjuder vi förresten på vår premiärutgåva i PDF-format.

dmzretrologgatrans
t?a=1339477987&as=1259417430&t=1&tk=1&i=1

25 år sedan Commodore gick i graven

Det är mer än 25 år sedan Commodore, företaget vars produkter på fler sätt än ett var grunden till att denna tidning startades, gick i konkurs. Redaktionen minns, myser och gråter en skvätt.

Retronytt

Datormagazin Retro #6 – elit

Nu kan du förboka Datormagazin Retro #6

Nu kan du förboka Datormagazin Retro #6. Tidningen om Commodore, Amiga och allt annat som hör till.
datormagazin retro #5 – elit

Nu kan du förboka Datormagazin Retro #5

Kampanjen för Datormagazin Retro #5 har startat. Som vanligt siktar redaktionen på att ta in 1 000 förbeställningar innan produktionen kickar igång.
gotland

Forndata Summer 2021 – digital retrofest på Gotland

Forndata Summer 2021 är en fest för alla retrofantaster som äger rum i ett gammalt packhus i Visby. I morgon kickar eventet igång – digitalt givetvis.
Datormagazin Retro #4-kampanjen lyckades

Kampanjen för Datormagazin Retro #4 lyckades!

Drygt 1100 förbeställningar hann trilla in innan kampanjen för Datormagazins nästa retro tidning, Datormagazin Retro #4, avslutades.
Datormagazin Retro #4

Nu kan du förbeställa Datormagazin Retro #4

Förbokningskampanjen för Datormagazin Retro #4 är igång! Precis som tidigare är målet 1 000 beställningar inom 31 dagar. Än så länge har drygt 570 personer bokat tidningen.
cloanto

Gratis uppdatering för Amiga och C64 forever

Med tanke på Datormagazins historia är det inte helt underligt att vi är svaga för allt som rör Amiga och Commodore-datorer. En gratis uppdatering av de två största kommersiella emuleringspaketen släpps...
920x920

Webbkamera stängs av efter 25 år

En gång i tiden var webbkameror hetare än skivat bröd. Man kunde få en titt på platser i världen man aldrig sett tidigare. Nu stängs en av de äldsta webbkamerorna av...
volume 3mockup 1600x2000

Tredje bok om pixelartister på gång

Efter att ha publicerat två uppskattade böcker om pixelartister och deras verk är nu Klas Benjaminsson på gång med en tredje volym. Projektet finansieras via Kickstarter och beräknas levereras i december...