Samsung Galaxy A9

Med hela fem kameror är Samsungs nya Galaxy A9-telefon i mellanklassen unik och har bra specifikationer även i övrigt.

Samsung senaste tillskott i A-serien heter Galaxy A9 och är världens första smarta telefon med fyra bakre kameror. För första gången introducerar man alltså ny teknik i en lite billigare telefonmodell. De fyra linserna fyller olika funktioner och ska hjälpa till att få ut det mesta av motivet, oavsett situation.

Här finns till exempel 2x optisk zoom för detaljerade närbilder och ett vidvinkelobjektiv. Mjukvaran Scene Optimizer använder AI för att känna igen och ställa in bildinställningar beroende av vad som finns i bilden. Djuplinsen ger mer frihet att manuellt ställa in skärpedjup och fokus och huvudlinsen på 24 megapixel kan ta klara och ljusa foton i både ljusa och mörka miljöer. En femte kamera finns på framsidan och även den har 24 megapixels upplösning.

Telefonen i övrigt består av en 6,3 tum stor OLED-skärm med upplösningen 2 220 x 1 080 bildpunkter, en åttakärnig processor, sex gigabyte arbetsminne, 128 gigabyte lagring och Android 8.0. Batteriet är på 3 800 milliamperetimmar och det finns en kortplats som klarar 512 gigabyte.

Telefonen börjar säljas i november i färgerna svart och blått till priset 6 500 kronor.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här