Dubbla uppgifter i Outlook

Fråga

Jag har en fråga om Outlook i Microsoft Office 2007 (ja, jag vet att det är gammalt…) och det problem jag har med Uppgifter. Mitt Outlook öppnar för närvarande två datafiler när det öppnas.

En ger åtkomst till mitt e-postkonto och lagrar mina aktuella e-postmeddelanden. Den andra är en arkivfil som innehåller äldre e-postmeddelanden. När jag skapar en uppgift i Outlook skapas två exemplar av samma uppgift på skärmen, en lagras i varje datafil och varje visas.

Hur ändrar jag inställningen så att uppgiften bara sparas i den aktuella datafilen? Tack för hjälpen.

David Berglund

 

Svar

Ja, Outlook 2007 är lite gammalt, men det spelar ingen roll i det här fallet – det fungerar likadant i alla versioner.

Arkivet är inte avsett att alltid vara öppet, utan ska bara öppnas när du behöver komma åt information i det. Prova att stänga arkivet, men lämna den ordinarie datafilen öppen och stäng sedan Outlook.

Öppna sedan Outlook igen, så kommer endast huvudmenyn att vara öppen och du bör slippa dina dubbletter.

 

 

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar