Fråga

Jag har problem med att Internet Explorer 11 i Windows 7 hänger sig eller blir trög efter en stund om jag inte är aktiv i fönstret. Detta gäller oavsett om jag har en flik eller flera igång.

Uffe

Svar

Det här är förmodligen inte det svar du vill höra, men byt webbläsare. Microsoft stöder fortfarande Internet Explorer 11 och kommer nog att fortsätta göra det inom överskådlig framtid. Men däremot lägger de inte längre någon större energi på programmet.

Alla deras insatser när det gäller att utveckla webbläsare läggs på Edge, som är bättre, säkrare och snabbare. Internet Explorer är gammal teknik och har en mycket liten marknadsandel.

Sådana där problem är dessutom nästan omöjliga att diagnosticera, framför allt på avstånd.

Prova Google Chrome, Mozilla Firefox eller kanske Vivaldi. Du kommer säkerligen att vara mer nöjd.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här