Fråga

Mitt stora problem är att Google Chrome inte (alltid) läser in CSS-formatering när jag besöker webbsidor utan visar sidorna i ren HTML. Detta förekommer på nästan alla webbsidor, dock inte regelbundet.

Ibland går det bra, ibland skiter det sig. Jag har provat allt. Jag har tömt cachen, installerat om Chrome, kört clear host cache, inaktiverat tillägg, till och med svept hårddisken och installerat om hela klabbet. Ändå förföljer det mig sedan i höstas.

Varje gång det inträffar måste jag klicka på reload, ibland flera gånger. Jag har två datorer. En Acer Predator och en bärbar Asus, problemet finns på båda burkarna. Frugan har inga problem med detta på sin bärbara och nu har jag helt slut på idéer. Problemet existerar endast i Google Chrome och det är just den jag vill använda av olika skäl. Jag kör nu Firefox som en nödlösning.

Jag har Norton Security installerat, dock ej Norton toolbar i Chrome.

Stefan Manning

Svar

Jag hade aldrig hört talas om problemet och aldrig råkat ut för det, men det är tydligt att det inte är helt ovanligt. Det finns en hel del diskussioner i ämnet på nätet, men inga entydiga svar eller lösningar.

De två mest frekventa förklaringarna är Adblock och DNS. Du skriver att du inaktiverat alla tillägg, så Adblock är väl inte svaret.

Men kan det vara så att du och hustrun använder olika DNS:er? Du skulle kunna prova med Google egna DNS-adresser 8.8.8.8 och 8.8.4.4 eller Cloudflares 1.1.1.1 och 1.0.0.1 eller OpenDNS 208.67.222.222 och 208.67.220.220.

1 KOMMENTAR

  1. Hej och tack för svar. Jag har provat googles DNS innan och nu även Open DNS, problemet kvarstår. Det här blir jag faktiskt inte riktigt klok på. Kan problemet ligga i Google-kontot? I så fall kan man rensa det eller måste jag skapa ett nytt konto? Tycker det är uruselt att ett företag som Google inte har någon riktig support utan hänvisar till forum där sanningshalten i svaren varierar högst betänkligt.

    mvh / Stefan

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här