fredag, maj 27, 2022
Hem Taggar DNS

Tagg: DNS

4G fungerar illa

Fråga: I samband med att vi precis har bytt bredband från långsamt ADSL-abonnemang till ett något mindre långsamt 4G-abonnemang från Telenor har vi fått problem med ett antal webbplatser och webbaserade tjänster.

Bredbandskollen visar lågt

Fråga: Jag har bredband 300–500 megabit per sekund, men får bara ut en tredjedel av den hastigheten. Bredbandskollen är körd ett otal gånger, men aldrig kommit i närheten av vad jag ska ha, på någon av datorerna.

Comhem utan anslutning

Fråga: När jag ska ansluta till ett Comhem-nät (på Gotland) fungerar det ej, trots att det fungerar med alla mobiler och läsplattor på samma ställe. Datorn indikerar ansluten, men kommer inte ut på nätet.

Fungerar dåligt att surfa

Fråga: Varje gång jag klickar på en webbplats står det "Denna webbsida är inte tillgänglig".

Sladden urdragen

Fråga: Jag har haft ett problem i Windows 7 som består i att när jag försökt logga in på en av mina sajter får jag ett felmeddelande som i princip betyder att någon "dragit ur internetsladden"

Felaktiga webbsidor i Chrome

Fråga: Mitt stora problem är att Google Chrome inte (alltid) läser in CSS-formatering när jag besöker webbsidor utan visar sidorna i ren HTML.

Inget internet med 1709

Jag undrar om du/ni skulle kunna hjälpa mig med ett problem som jag har med uppdateringen av Windows 10 på en av mina datorer. Jag kommer inte längre åt internet.

Resurser på webben: Anonym DNS

Det är lätt att ta reda på vem som äger en viss domän, till exempel med verktyg som Nslookup eller Whois. Därmed var det bara en tidsfråga innan anonyma DNS-registratorer skulle dyka upp.