Galaxy Tab S4 och 10.5 A

Samsung lanserar två nya datorplattor i Galaxy-serien – Tab S4 och Tab A 10.5.

Enligt Samsung är Galaxy Tab S4 en vidareutveckling av det bästa hos sin föregångare, påbyggd med nya innovationer och tänkt att vara centrum i det uppkopplade hemmet. Bland nyheterna finns Daily Board, en större skärm, längre batteritid, fyra högtalare med Dolby Atmos, ett skräddarsytt laddningsställ som tillval, samt möjlighet att smidigt byta mellan upp till åtta användare.

– Sedan starten har vi jobbat för att ta fram innovationer som berikar människors liv. Vi har utgått från hur konsumenter använder och vill kunna använda sin platta. Då vi ser att många använder plattan i hemmet och tillsammans med andra har vi därför valt att fokusera på användarvänliga funktioner för hela familjen, , säger Ardelan Sohrevardi, produktchef för Tablet och Wearables på Samsung Norden.

– Vi är väldigt glada över att presentera Galaxy Tab S4 som med nya Daily Board och skräddarsydda laddningsstället blir hjärtat i det uppkopplade hemmet, fortsätter han.

Daily Board – hemmets mittpunkt

När Galaxy Tab S4 står i det skräddarsydda laddningsstället, går Daily Board-funktionen automatiskt igång och visar utvalda fotoalbum samt tid, datum och väder. När plattan står upp i laddningsstället tar den mindre plats och är alltid laddad. Det ska också vara enkelt att koppla ur och sätta tillbaka plattan i stativet genom den magnetiska POGO-anslutningen.

Upp till åtta olika användarprofiler

På nya Galaxy Tab S4 kan ha upp till åtta olika personliga användarinloggningar på samma enhet. Det innebär att det inte är nödvändigt att logga in och ut från alla tjänster varje gång plattan byter användare. Att logga in är enkelt och säkert för var och en med iris- och ansiktsigenkänning.

Det barnvänliga gränssnittet Kids Mode är utvecklat för att göra lärande och underhållning enkelt, säkert och roligt. Kids Mode erbjuder Kids Browser, Galaxy for Kids och bland annat åtta barnvänliga appar helt utan kostnad.

Större skärm

Galaxy Tab S4 har en 10,5 tum stor Super Amoled-skärm med smala kanter, bildformatet 16:10 och en upplösning på 2 560 x 1 600 bildpunkter. De fyra högtalarna är kalibrerade av AKG med Dolby Atmos-surroundljudstöd och ett stort batteri på 7 300 milliamperetimmar utlovas ge 16 timmars filmtittande. Stöd finns för snabbladdning och dockningsstationen Dex.

På insidan finns en åttakärnig Qualcomm Snapdragon 835-processor, fyra gigabyte arbetsminne och 64 eller 256 gigabyte lagring, vilket kan utökas med yytterligare 400 gigabyte på minneskort. Anslutningen är av typ USB-C, en version finns med stöd för LTE Cat 16 CA och kamerorna är på 13 respektive åtta megapixel.

Priset landar på 8 400 kronor för 4G-versionen och 7 800 kronor för Wi-Fi-versionen.

Prisvänligt alternativ

Ett mer prisvänligt alternativ är nya Galaxy Tab A 10.5. Även här finns förbättrade underhållningsfunktioner vad gäller ljud och bild, som fyra högtalare och en skärm på 10,5 tum, samt funktionen Daily Board och ett lika stort batteri.

Skärmen är av TFT-typ med upplösningen 1 920 x 1 200 bildpunkter och processorn är en åttakärnig Qualcomm Snapdragon 450. Till detta finns tre gigabyte arbetsminne och 32 gigabyyte för lagring. Kamerorna är på åtta respektive fem megapixel.

Priset för detta är 4 200 kronor för LTE-versionen och 3 600 kronor för Wi-Fi-versionen.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här