Google Duplex

Googles artificiella Duplex-intelligens kan ringa telefonsamtal utan att mottagarna märker att de talar med en dator.

Under konferensen I/O 2018 visade Google upp en helt ny förmåga hos Google Assistant, som i en inte alltför avlägsen framtid kommer att kunna ringa telefonsamtal för din räkning.

Företagets VD Sundar Pichai spelade upp ett inspelat telefonsamtal där AI-assistenten ringer och bokar en tid hos en frisörsalong. Rösten lät enligt uppgift otroligt naturlig och personen i andra änden hade ingen aning om att det var en artificiell intelligens som ringde.

Pichai påpekade att detta var ett riktigt samtal och inte någon iscensatt demonstration.

– Det fantastiska är att assistenten faktiskt kan förstå nyanserna i konversationen, sa han. Vi har arbetat med denna teknik i många år och kallar den Google Duplex.

 

 

Föregående artikelResurser på webben: RSS-flöde med inloggning
Nästa artikelServiceNow vill automatisera mera – och göra arbetsdagen enklare
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här