torsdag, juni 27, 2019
Hem Taggar Google

Tagg: google

Google ger upp surfplattor

På ett internt företagsmöte meddelade Google att företaget ger upp sin satsning på surfplattor. Företaget har inte släppt en surfplatta sedan Pixel slate som...

Google delar på bilder och filer

Från och med i juli kommer Google sluta synkronisera bilder från sin tjänst Google photos till molnlagringstjänsten Google drive. Ändringen ska enligt Google förenkla...

Apple minskar beroende av externa molnleverantörer

Det fina med att starta en molntjänst är att du egentligen inte behöver äga en endast server själv - det finns alltid gott om...

Bättre JPEG med Guetzli

Forskare på Google har skapat programmet Guetzli som kan konvertera jpeg-bilder till betydligt mindre storlek utan att de tappar synbart i kvalitet. Det tar sin tid, men programmet är i ett tidigt stadium i sin utveckling.

Google+ stängs efter läcka

Efter ett avslöjande om läckor har Google beslutat att stänga den sociala tjänsten Google+ för privatpersoner.

Google Duplex klarar Turing-testet med besked

Under konferensen I/O 2018 visade Google upp en helt ny förmåga hos Google Assistant, att kunna ringa telefonsamtal för din räkning. Företagets VD Sundar Pichai spelade upp ett inspelat telefonsamtal där AI-assistenten ringer och bokar en tid hos en frisörsalong.

Google stänger goo.gl

Från och med den 13 april går det inte längre att skapa nya länkar med URL-förkortaren goo.gl. I stället hänvisar Google till tjänsten Firebase Dynamic Links.

Google har tagit bort en miljon länkar

Sedan EU:s bestämmelser om rätten att bli glömd trädde i kraft har främst privatpersoner hört av sig och velat få länkar borttagna från Googles sökresultat. Anmälningarna har gällt över 2,4 miljoner länkar och av dessa har Google tagit bort 43 procent.

Chrome blir hårdare mot osäkra sidor

Google ökar säkerhetskraven och meddelar i sin blogg att när version 68 av webbläsaren Google Chrome släpps i juli kommer samtliga webbplatser som inte kör https att markeras som osäkra. Dags att uppgradera.

Google straffar långsam mobilsökning

Google har tillkännagivit att en ny algoritm för rangordning av webbplatser vid mobil sökning kommer att driftsättas under juli månad. Uppdateringen kallas Speed Update och kommer bara att påverka de sidor som levererar den långsammaste upplevelsen.

Premium

Missa inte!