HP batterier kan brinna

Om du har en bärbar HP-dator, kontrollera att den inte är i riskzonen att börja brinna.

Farliga batterier har vi börjat vänja oss vid. Nu är det HP:s tur att drabbas av batterier som kan överhettas och orsaka brandrisk. Det gäller vissa HP ProBook 64x (G2 och G3-serierna), HP ProBook 65x (G2 och G3-serierna), HP x360 310 G2, HP ENVY m6, HP Pavilion x360, HP 11 notebook samt HP ZBook (17 G3, 17 G4 och Studio G3) sålda från december 2015 till och med december 2017.

Batterierna byts kostnadsfritt av HP. En komplett lista och ett testprogram finns här:

https://batteryprogram687.ext.hp.com

HP tillhandahåller även en BIOS-uppdatering som försätter batteriet i ”Battery Safety Mode” så att datorn säkert kan användas utan batteri genom att ansluta en strömadapter. Batterier som berörs av denna återkallelse bör omedelbart försättas i detta läge.

 

 

Föregående artikelProgramtips: Prey 1.7.2
Nästa artikelIngen datorbild på TV:n
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här