PNG-utskrift

Fråga

Jag har haft ett fakturaprogram där det gick att skriva ut fakturorna i då genererade PDF-filer. Nu har programmet blivit uppgraderat och fakturabilderna skapas i PNG nu och då kan jag inte skriva ut dessa i Windows 7 Ultimate. Bilden som visas är förstorad 800%. Går ej att göra något åt det. Finns det något sätt att omvandla PNG till PDF automatiskt?

Ronny Hjorth

Svar

Grundproblemet verkar vara din utskrift. Även om PNG är ett format som är optimerat för webben finns det ingen anledning att filerna inte skulle gå att skriva ut. Hur gör du när du skriver ut?

Jag testade just i Windows 7 och det går till exempel utmärkt att öppna ett dokument i PNG-format med Windows Fotovisare och välja att skriva ut. Med pappersformat A4 och valen ”Foto på helsida” och ”Anpassa bild till ruta” blir utskriften helt korrekt.

Men visst finns det mjukvara som kan konvertera mellan formaten, till exempel Free PNG To PDF Converter: http://fm-pdf.com/png-to-pdf-free.html. Dock går det inte att få det gjort med automatik.

 

 

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar