Fråga

Jag använder Microsoft Office 365 med den medföljande Outlook-mjukvaran. Nu är det så att adressboken med alla kontakter har försvunnit. Jag kan inte fastställa exakt när adressboken först saknades, men borta är den.

Även om Outlook fortfarande ”kommer ihåg” de e-postadresser jag har använt tidigare och minns dem så snart jag börjar ett nytt e-postmeddelande, finns boken ingenstans. Jag har dock flera säkerhetskopior (exporterade PST-filer), men det går inte att importera kontakterna igen från dem, trots att jag har valt undermappen för den här åtgärden.

Jag har sökt över hela internet efter en lösning utan att hitta någon. För vad det är värt har jag ockå alla de ursprungliga kontakterna på min Ipad 4 och Iphone 7 och säkerhetskopierade till Icloud, där jag kan se dem via icloud.com. Vad ska jag göra?

Liza

 

Svar

De adresser Outlook ”kommer ihåg” när du börjar skriva dem tas från autokompletteringslistan och har inget att göra med kontakterna – det är en separat lista. Men eftersom du inte kan importera några kontakter från dina säkerhetskopior skulle jag gissa att felet funnits ett tag och att kopiorna därför också saknar kontakter.

Du borde dock kunna återskapa kontakterna i Outlook från Icloud. Logga in och gå till kontakterna. Välj samtliga och exportera som ett Vcard: https://support.apple.com/kb/ph3606?locale=en_GB

När det är gjort kan du importera detta Vcard tillbaka till Outlook och alla dina kontakter kommer på plats igen.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här