Adata XPG Gammix S11

Adatas nya SSD S11 för spelare utlovar hög hastighet och mycket goda prestanda, samt låg temperatur.

Adata, främst kända för sina minnen, har lanserat XPG Gammix S11 – en blixtsnabb SSD i M.2 2280-format med ett särskilt kylelement för att säkerställa optimala drifttemperaturer. S11 produceras i kapaciteter på 240, 480 och 960 gigabyte.

XPG står för Xtreme Perfomance Gear och är Adatas varumärke för högpresterande utrustning, främst inriktad mot spelare. Kombinationen av PCIe Gen3x4-gränssnitt, NVMe 1.3-protokoll, intelligent SLC-caching, 32-bit DRAM-databuss och en DRAM cache-buffer uppges resultera i en fantastisk prestanda. Den specialdesignade kylflänsen håller temperaturen på S11 minst tio grader lägre än på M.2 SSD:er utan kylflänsar, enligt företaget.

Gammix S11 har andra generationens 64-lagers 3D NAND flash-moduler, samt stöd för RAID Engine och Data Shaping, plus avancerad LDPC-felkorrigering. Detta ger en sekventiell läs- och skrivhastighet på upp till 3 200 respektive 1 700 megabyte per sekund och en slumpmässig 4K läs- och skrivprestanda på 310 000 respektive 280 000 IOPS.

Enheten är klassificerad för att klara hela två miljoner timmars MTBF (mean time between failures), vilket kan räknas om till mer än 218 år. Några priser har ännu inte avslöjats.

 

 

Föregående artikelProgramtips: Shotcut 18.03
Nästa artikelDubbla uppgifter i Outlook
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

1 KOMMENTAR

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här