Vad gör man när man säljer en produkt som Apple i praktiken dödar med en liknande, gratis, funktion i Macos och Ipados? Man tänker ett steg längre. Luna Display låter dig nu använda en gammal Mac som extern skärm till en nyare Mac.

Luna Display var tidigt ute med en lösning som lät dig använda en Ipad som en extern skärm till en Mac. Produkten sålde bra men när Apple presenterade funktionen Sidecar i Macos 10.15 ”Catalina” så innebar det i praktiken att Luna Display inte längre kunde sälja sin produkt – samma funktion fanns ju gratis från Apple.

Företaget la sig dock inte på rygg direkt utan byggde vidare på sin produkt och presenterar nu en funktion som de kallar Mac-till-mac-läge, där du kan använda en Mac som stödjer Macos 10.8 eller senare som en sekundär skärm till din primära Mac. Har du exempelvis en modern Macbook pro och en äldre Imac med en stor fin skärm som bara står och samlar damm kan du nu via en programvara och en nätverksanslutning, wifi eller ethernet, koppla ihop datorerna och använda den äldre datorn som en extern skärm.

Mer information om Luna Display och deras nya Mac-till-mac-läge finns att läsa här.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här