Apple fortsätter att uppdatera sina produkter. Företaget lanserar en ny version av de trådlösa hörlurarna Airpods. Och snabbare processorer till Imac.

De nya Airpods-propparna innehåller en ny styrkrets kallad H1. Den ska ge bättre batteritid och en möjlighet att aktivera Apples virtuella assistent Siri med ett röstkommando snarare än att behöva ”dubbeltrycka” på en av propparna för samma funktion.

Airpods v2
Airpods är här i en ny version. Propparna innehåller ett nytt chip och går att köpa med ett fodral som har stöd för trådlös laddning.

Nu kan du äntligen ladda Airpods trådlöst

Hörlurarna har också fått ett nytt etui för laddning som gör det möjligt att tanka batterierna via induktionsladdning som stödjer Qi-standarden. Har man redan ett par Airpods kan man köpa det nya etuiet separat.

Läs också: Apple Airpods Pro vs. Airpods (2019)

Prislappen för både hörlurar och det nya etuiet är 2495 kronor medan enbart laddningsetuiet (som även passar ”gamla” Airpods) kostar 995 kronor.

Du kan även köpa propparna med det gamla fodralet som laddas med sladd för strax under 2000 kronor.

Annons: Se aktuella priser hos Netonnet (AirPods)

Apple har ännu inte lanserat sin egen platta för induktionsladdning, Airpower, som enligt företaget skulle ha landat i butik redan under år 2018. Apple tog senare bort alla omnämnanden av Airpower från sin webbplats.

Nya processorer till Imac

Apple passade också på att stoppa i snabbare processorer i sin allt-i-ett-dator Imac. 21,5-tumsmodellen har en ny fyrkärnig Core i3-processor på 3,6 gigahertz och också möjlighet till en Core i7-processor på 3,2 gigahertz med sex kärnor. 21,5-tumsmodellen kan köpas med max 32 gigabyte internminne.

Storebror, 27-tumsmodellen, kan köpas med en processor med sex kärnors Intel Core i5-processor på 3,1 gigahertz eller en åtta kärnors Intel Core i9-processor på 3,6 gigahertz om så önskas. Båda storlekarna på datorerna kan också köpas med Radeon Pro Vega-grafikkort och en rad olika lagringskonfigurationer.

21,5-tumsmodellen med retina-skärm börjar på 16495 kronor och uppåt beroende på konfiguration medan 27-tumsmodellen med retina-skärm börjar på 22795 kronor inklusive moms och uppåt beroende på konfiguration.

Annons: Se aktuella priser hos Netonnet (Imac)
Annons: Se aktuella priser hos Netonnet (AirPods)

Skriver nyheter, guider och tester i Datormagazin och är redaktör för Datormagazin Retro. Jobbade på Datormagazin 2001-2005 som testredaktör, numera i IT-branschen. Drev bloggen Macpro i 14 år. Gillar Linux och Mac OS X, är 1/3 av podden Björeman // Melin och blandar Sveriges bästa Gin&Tonic.

1 KOMMENTAR

  1. […] Det är svårt att sia om när Apple bestämde sig för att ge upp Airpower-projektet men ett intressant faktum är att en bild på Airpower finns på baksidan på kartongen för den nya versionen av Airpod-hörlurarna från Apple som släpptes så sent som för två veckor sedan. […]

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här