Airpower – laddplattan för alla Apple-fantaster – presenterades i september 2017. Nu meddelar företaget att de lägger ned utvecklingen.

Apple bjöd på en förhandsvisning av en kommande produkt kallad Airpower i slutet av 2017. Produkten skulle erbjuda sladdlös uppladdning av upp till tre Apple-produkter samtidigt, men väntan på laddplattan skulle visa sig bli inte bara lång utan också oändlig.

hänvisar till att de helt enkelt inte kan tillverka en produkt som är säker nog

När Apple presenterade Airpower meddelade företaget att plattan skulle släppas på marknaden ”under år 2018”, men laddaren släpptes aldrig och kort därefter försvann den från Apples hemsida. Nu uppger bolaget att Airpower inte kommer att släppas över huvud taget, och hänvisar till att de helt enkelt inte kan tillverka en produkt som är säker nog.

Skulle ladda tre produkter samtidigt

Det speciella med Apples platta var att den skulle kunna ladda tre Apple-produkter samtidigt. Användaren skulle exempelvis kunna ladda upp sin Iphone, Apple Watch och de trådlösa hörlurarna Airpod genom att lägga dem intill varandra på plattan. Konstruktionen visade sig dock bli alldeles för komplicerad för att Apple skulle kunna lösa de utmaningar som företaget stod inför.

– Efter att har arbetat hårt med Airpower så har vi beslutat att projektet inte kan nå upp till den höga funktionsnivå som vi kräver och därför har vi avslutat projektet. Vi ber om ursäkt till de kunder som väntat på lanseringen av denna produkt, säger Dan Riccio, hårdvaruchef på Apple, i ett skriftligt uttalande.

Nya Airpods box
Nya Airpods har stöd för Airpower, Apples laddplatta som aldrig kommer att se dagens ljus.

Tog ett sent beslut

Det är svårt att sia om när Apple bestämde sig för att ge upp projektet, men ett intressant faktum är att en bild på Airpower finns på baksidan av vissa kartonger för den nya versionen av Airpod-hörlurarna från Apple. På andra hittar vi fortfarande Airpower i texten på asken som anger vilka laddplattor nya Airpods har stöd för. Propparna släpptes så sent som för två veckor sedan.

Annons: Spana in andra laddplattor hos Netonnet


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Skriver nyheter, guider och tester i Datormagazin och är redaktör för Datormagazin Retro. Jobbade på Datormagazin 2001-2005 som testredaktör, numera i IT-branschen. Drev bloggen Macpro i 14 år. Gillar Linux och Mac OS X, är 1/3 av podden Björeman // Melin och blandar Sveriges bästa Gin&Tonic.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här