Från och med i juli kommer Google sluta synkronisera bilder från sin tjänst Google photos till molnlagringstjänsten Google drive. Ändringen ska enligt Google förenkla användandet och minska felaktiga raderingar av bilder.

I en bloggpost har Google meddelat att företaget under juli månad kommer sluta automatiskt synkronisera bilder och filmer från Google photos till Google drive. Bilder och filmer laddats upp till Google photo kommer därmed inte att synas i Google drive, och vice-versa.

Ändringen införs då Google säger sig ha fått återkoppling från kunder som raderat en bild eller ett filmklipp i Google drive och då samtidigt raderat dessa i Google photos och genom att ta bort den automatiska synkroniseringen mellan de två tjänsterna ska användandet bli tydligare och enklare.

Googles programvara för säkerhetskopiering från Macos eller Windows kommer fortsätta fungera som vanligt där man kommer kunna ladda upp bilder och filmer till både Google photos och Google drive som tidigare. Vill man att de filmer och bilder man laddat upp ska finnas i både Google photos och Google drive får man se till att de gör det på egen hand, skriver Google.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här