Jabra uppdaterar Elite-serien med nya öronsnäckor. Elite 75t ersätter Elite 65t. De nya propparna är mindre men ska ändå leverera 50 procent längre batteritid än föregångaren.

Jabras nya true wireless-hörlurar uppges vara ”formtestade för optimal komfort”. Företaget har skannat tusentals öron från användare runt om i världen för att hitta en design som ska passa både små och stora öron.

Jabra Elite 75t
I oktober 2019 landar Jabras nya true wireless-proppar i butik.

Längre batteritid och bättre etui

Tillverkaren uppger att de använt anslutningsteknik från systerföretaget GN Hearing för att minimera energiförbrukningen. Enligt specifikationerna levererar propparna upp till 7,5 timmars batteritid på en laddning. Fodralet agerar reservbatteri och kan utöka batteritiden till sammanlagt 28 timmar.

Även fodralet är uppdaterat, något alla som försökt öppna 65t-asken kommer att uppskatta. Den är nämligen riktigt svårt att få upp, vilket vi konstaterar i vårt test av Elite 65t. Där ser du även att vi verkligen gillade propparna i övrigt och att mikrofontekniken, som också används i Elite 75t, levererar ett kristallklart ljud under konversationer även i stökiga och blåsiga miljöer.

ANNONS: Köp Jabra Elite 75t hos Hifiklubben

Både 75t och 65t saknar aktiv brusreducering, något bland annat Sony satsat på i sina senaste true wireless-proppar (WF1000XM3). Den passiva ljudisoleringen gör dock att omgivande ljud stängs ute relativt effektivt.

Jabra 75t etui
Etuiet för Elite 75t är förhoppningsvis enklare att öppna än det som följer med Elite 65t.

Den nya asken laddas för övrigt med USB-C, och ett etui med stöd för trådlös laddning kommer att lanseras senare.

Anpassa ljudbilden via en applikation

Precis som tidigare kan användaren anpassa ljudbilden via Jabras lättanvända Sound+-applikation.

Jabra Elite 75t släpps i butik i mitten av oktober, vad de kommer att kosta är okänt i skrivande stund.

Vi återkommer med både prisuppgifter och ett test så snart vi får låna in ett testexemplar.

Annons:
Handla Jabra Elite hos Netonnet
Handla Jabra Elite hos Webhallen


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

1 KOMMENTAR

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här