Det är inte helt enkelt att låta andra bidra till sitt Youtube-konto. Samma sak om ni är ett team som vill ladda upp till samma konto. Det finns dock sätt att göra det på. Tidigare kunde vi ange en e-postadress att posta filmen till, men en sådan film kunde vara max 25 megabyte, vilket gjorde det ganska meningslöst. En lösning är emellertid att använda oss av ett skript som gör att man via ett formulär kan ladda upp en fil i valfri storlek.

Låter detta intressant laddar du ner skriptet, aktiverar Youtubes API, lägger ut skriptet som en webbapplikation och aktiverar behörigheter. Du kan läsa mer om hur detta går till på nedanstående länk.

www.labnol.org/internet/youtube-uploader

Av Patrik Brinkhäll

Den tryckta upplagan av Datormagazin har en fast avdelning kallad ”Resurser på webben”, där vi tipsar om intressanta lösningar på webben. Detta var en liten smak av föregående nummer (nummer 5-2019 finns i butik och i vår webbshop på https://shop.datormagazin.se).

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här