Fråga

Jag undrar var funktionen som tar bort styrplattan när man har en USB-mus ansluten tagit vägen? Det gick innan att stänga av, men efter den senaste stora uppdateringen av Windows 10 hittar jag den inte. Jag har en HP Pavilion och den hittar jag ingen knapp för att stänga av styrplattan på, det hade jag på min Toshiba.

Sedan nästa fråga, när jag försöker spara något, till exempel en bild från nätet, går det inte att skriva in vad bilden ska heta, utan det blir en massa olika tecken när jag trycker på en tangent. Som om jag trycker på ”a” blir det olika bokstäver och siffror eller tecken för varje gång jag trycker på ”a”.

Detta händer bara när jag använder Google Chrome. Också detta efter Windows-uppdateringen.

Anders Tegefeldt

 

Svar

1) Klicka på startknappen och välj Inställningar. Gå till Enheter och klicka på Pekplatta. Välj ”Ytterligare inställningar”. Bocka för ”Stäng av det inbyggda pekdonet när ett externt USB-pekdon ansluts”.

2) Använder du Sophos säkerhetsmjukvara? Detta problem kan tydligen orsakas av deras skydd mot så kallade i keyloggers i kombination med Windows 10 version 1903: https://support.home.sophos.com/hc/en-us/articles/360029663072

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här