Apple Airpods är det givna valet för dig som använder Iphone, men batteritiden kunde ha varit bättre.

Utmarkelse rek webb 1
DMZ Rekommenderar

Airpods är ett minimalt headset som ansluts via Bluetooth. Propparna väger endast fyra gram styck och komforten är helt klart i topp.

Läs också – Test: Huawei Freebuds 3i

Vi trodde att dessa lurar, som är tillverkade i plast utan några som helst tryckavlastande gummiringar, skulle bli jobbiga att använda under längre pass, men resultatet blev tvärtom. Redan efter några minuter hade vi till och med glömt att vi använde dem.

Läs också: Apple Airpods Pro vs. Airpods (2019)

Perfekt för Iphone-användare

Trots att Airpods ser enkla ut döljer de rikligt med teknik under huven. Till att börja med startar och ansluter de själva så fort vi tar ut dem ur fodralet, som även agerar laddstation med kraft till fem, sex laddningar. Du kan enkelt konfigurera Airpods att ansluta till olika Apple-enheter.

De har inga knappar, utan du hanterar all kommunikation genom att dubbelknacka på valfri sida

Hörlurarna känner även av när vi har dem i örat, de pausar musiken när vi tar ut dem och återupptar den sedan när vi stoppar in dem på nytt. De har inga knappar, utan du hanterar all kommunikation genom att dubbelknacka på valfri sida. Detta aktiverar Siri, som du sedan kan be utföra önskade uppgifter som att ringa att samtal, justera volym, ändra låt eller guida till en viss plats. Lösningen är klockren så länge det fungerar, men tyvärr gör det inte alltid det. (Du med en Apple Watch kan ändra volym via klockans så kallade Digital Crown, vilket är det smidigaste alternativet. Propparna är även enkla att parkoppla direkt med klockan.)

Airpods och Iphone
Det är enkelt att ansluta Airpods till din Iphone. Foto: Apple

En annan del som vi inte är helt förtjusta i är batteritiden. När vi testade klarade vi dryga fyra och en halv timme. För att bli fullt effektiv skulle du alltså behöva två par och växla mellan dessa under arbetsdagen. (De fungerar dock var för sig, vilket gör att du kan använda ena proppen och ladda den andra under tiden.)

Riktigt bra samtalskvalitet

Till det positiva hör däremot ljudkvaliteten. Den är riktigt bra under samtal för båda parter. De dubbla mikrofonerna fångar upp prat på ett nästan perfekt sätt. Ljudkvaliteten när vi lyssnade på musik var också klart över förväntan. Det beror dels på den högkvalitativa AAC-kodningen och dels på att membranen kommer så nära örats ljudgång.
Airpods är det klart bästa headsetet som Apple har tagit fram. De är ett givet val för användare av produkter från företaget, men för andra användare är de inte ett lika bra val.

Apple Airpods
5 / 6 Betyg
För
Enastående klart ljud under konversationer, bra ljudkvalitet vid musik samt fantastisk passform.
Emot
Sämre batteritid och inte helt perfekt styrning.
Rekommenderas till
Rekommenderas: Apple Airpods är det givna valet för dig med Iphone.

Tillverkare: Apple, www.apple.com

Cirkapris: 1790 kr inkl. moms, 1430 kr exkl. moms

Annons: Se aktuellt pris hos Netonnet

Batteritid: 4,4 timmar

Impedans: 23 oh

Känslighet: 109 dB

Vikt: 4 gram styck

Läs också:

Master & Dynamic MW07
Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

2 KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här