Jaybird Vista är en av de bästa lösningarna vi testat för långa löparpass i alla typer av väder.

Jaybird har under åren valt att fokusera på in-ear-baserade hörlurar för aktiva användare. Med senaste modellen, Vista, fortsätter företaget på inslagen väg med ett par trådlösa hörlurar som i kombination med en mindre vinge håller snäckorna på plats även under de tuffaste träningspassen. Tack vare den täta kapselkonstruktion har Vista IPX7-klassificerats vilket innebär att de är helt vatten- och svettsäkra, samtidigt som de är skyddade mot damm och andra partiklar från våra löparrundor.

Snäckorna laddas i det medföljande, slimmade, fodralet som ger ytterligare dryga tio timmar

Snäckorna fästs med en utbytbar silikon-örongel direkt i örat och ger en mycket bra passform. Vi märker knappt att de sitter i. Kontrollerna hanteras via tryckningar på snäckan. Totalt sett ska Vista, enligt Jaybird, ge sex timmars användning på en laddning men vi kom vid våra pass upp i knappa 5 timmar, vilket ändå är helt okej. Snäckorna laddas i det medföljande, slimmade, fodralet som ger ytterligare dryga tio timmar. Ett klart plus är att enheten har stöd för snabbladdning där fem minuter i fodralet ger oss en timmes användning. Fodralet laddas med Typ-C-kabel.

Riktigt trevligt ljud – även vid samtal

Ljudet baseras på 16 bitars stereo med en känslighet på 103,5 decibel och enheten kommunicerar via Bluetooth 5 med ljudprofilerna A2DP, AVCRP, SPP som i kombination med JBS1-tekniken ger ett störningsfritt ljud. Det är både extremt rent och tydligt samtidigt som vi får en tydlig basåterkoppling sett till storleken. Även den rundupptagande MEMS-mikrofonen ett riktigt bra jobb då vi kan föra en vettig dialog även under löparpassen.

Ett extra plus vill vi ge för Jaybirds app där vi har möjlighet att anpassa ljudbilden helt efter våra preferensramar. I samma app kan vi även få hjälp att hitta borttappade lurar då enheten lagrar senaste ansluten plats. Det enda vi egentligen saknar är en integrerad pulsmätare vilket gjort lösningen i det närmaste komplett.

PATRIK WAHLQVIST

Jaybird Vista
5 / 6 Betyg
1899 krPris
För
Mycket bra passform, IPX7 klassificering, rent och tydligt ljud, enkel hantering, snabbladdning.
Emot
Ingen pulsmätare.
Rekommenderas till
Vista är en av de bästa in-ear-modellerna för både löpning och annan fysiskt krävande sportutövning vi testat.

  • Tillverkare: Jaybird, www.jaybirdsport.com
  • Cirkapris: 1 899 inkl. moms, 1 519 exkl. moms
  • Batteritid enheter/med fodral: ca 5 timmar/16 timmar
  • Drivenhet: 6 mm
  • Känslighet: 103,5 +- 1,5 dB
  • Impedans: 23 Ohm
  • Färg: Svart
  • Bluetooth: Version 5
  • Mått fodral: 74 x 36,5 x 24 mm
Aktuella priser:

priserna presenteras i samarbete med PriceRunner. Specifikationerna kan skilja sig något från den testade produkten.

 

Föregående artikelMinskad förlust för Canonical
Nästa artikelTest: Sony HT-X8500 – en trevlig limpa i alla lägen
Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här