Fråga

Jag frilansar som redigare och tänkte uppdatera min dator eller möjligtvis köpa en snabbare USB-sticka att redigera ifrån. Har problem i Adobe After Effects, där jag tycker att det går för segt, plus att programmet kraschar ofta.

Så jag tänkte om ni kunde ge tips på vad jag kan köpa för att få datorn i bättre skick. Jag kör Windows 10 på en Intel Core i7-4700k med 16 gigabyte minne.

Anton

Svar

Med så lite information om datorn är det inte helt enkelt att ge några bra tips. Men After Effects är inte oväntat ett program som ställer höga krav på grafikkortet. Något som bör kunna ge effekt är att byta till något av de kort som Adobe rekommenderar, helpx.adobe.com/after-effects/system-requirements.html.

Du skulle också kunna prova med mer minne. 16 gigabyte är inte så dåligt, men Adobe rekommenderar faktiskt 32. Om du har en vanlig mekanisk hårddisk kan det också hjälpa att byta till en SSD. Det kan också vara idé att använda två olika hårddiskar – en där du har programmet och projektet och en att rendera till.

Läs också Adobes egna tips för att snabba upp programmet: helpx.adobe.com/se/after-effects/using/improve-performance.html

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här