August Smart Lock

I takt med att allt fler prylar är uppkopplade mot internet, desto svårare är det att hålla sitt nätverk säkert. Nu har det visat sig att ett dörrlås från August Home ironiskt nog kan vara en säkerhetsrisk.

Nu har experter vid säkerhetsföretaget Bitdefender upptäckt en sårbarhet i det intelligenta dörrlåset August Smart Lock Pro + Connect. Sårbarheten går ut på att Wi-Fi-nätverkslösenordet skickas okrypterat från användarens mobiltelefon till smartlåset. Det gör det möjligt för en hackare att fånga upp nätverkslösenordet, logga in på nätverket och därmed få tillgång till alla enheter som är anslutna till det.

Det ska poängteras att resten av kommunikationen mellan låset och telefonen är krypterad, så bara för att den digitala inbrottstjuven kommer in i nätverket behöver det inte betyda att det leder till ett fysiskt inbrott.

Tillverkaren svarade inte

Bitdefender har varit i kontakt med låsets tillverkare Augusto Home sedan december 2019 angående problemet, men på grund av bristande respons har man nu gått ut publikt med rapporten för att varna allmänheten.

Bitdefender tillägger att det är samma typ av säkerhetsbrist som tidigare förekom i Ring Video Doorbell Pro. Säkerhetshålet i Ring har dock täppts till efter att det upptäcktes.

ANNONS: Köp ett smart lås på Webhallen

Föregående artikelTest: Synology UC3200
Nästa artikelTest: JBL Live 300TWS

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här