Libreoffice 7 är här. Programsviten har fått ett nytt utseende, bättre kompatibilitet, GPU-acceleration och mycket mer.

Libreoffice har länge varit ett bra gratisalternativ till Microsoft Office. Nya version 7 uppges fungera än bättre med en kraftigt förbättrad kompatibilitet med Microsofts svit.

Vi hittar även prestandaförbättringar tack vare stöd för Vulcan (GPU-baserad acceleration) och ett moderniserat gränssnitt.

Nästan varje komponent i Libreoffice 7.0 har uppdaterats uppger utvecklarna. Writer, ordbehandlaren, innehåller lösningar som ska göra det enklare att hitta i stora dokument, och det finns nu möjlighet att visa bokmärken i text. Det finns också stöd för halvtransparent text, bättre citattecken och apostrofer.

Libreoffice 7 – ordbehandling
Det har blivit enklare att jobba med större textdokument i Libreoffice 7.

Svitens kalkylprogram, Calc, ger dig bland annat enkel åtkomst till autosum via ett nytt kortkommando och i presentations- och grafikverktygen Impress and Draw är det nu möjligt att generera mycket större PDF-filer än tidigare.

Libreoffice 7.0 är tillgängligt för Windows, Linux och MacOS. Du kan läsa mer om nyheterna och ladda ned en kopia här.

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här