Jabras nya headset i Evolveserien, Evolve2 85, bockar av i stort sett allt på vår vill-ha-lista. Men skam vore väl annars, de kostar cirka 4 800 kronor.

LÄS OCKSÅ
Test: Jabra Evolve2 75 och Evolve2 85

Trist design, tveksam ljudkvalitet (för annat än samtal) och en lång och ful mikrofonarm. Ja, det är tre egenskaper som stämmer in på många headset i kontorsklassen. Jabra Evolve2 85 tillhör inte den skaran. Här har tillverkaren snarare utgått från sina premiumlurar ur Elite-serien och kryddat med ett gäng kontorsfunktioner.

Förutom aktiv brusreducering, trevlig design och gott om trådlös räckvidd får du även en mikrofonarm som går fälla in i den ena kåpan så att den inte syns, diskreta LED:er som visar dina medarbetare att du är upptagen och UC- eller Microsoft Teams-certifiering.

Liknar Elite 85h

Vi delade ut vår rekommenderar-utmärkelse till Jabra Elit 85h i Datormagazin nummer 10, 2019 och har med andra ord höga förhoppningar på Evolve2 85. (Likheten är slående.) Vi gillade det mesta förutom tillverkarens aktiva brusreducering, ANC, som inte når upp till klassledande alternativ från Sony och Bose.

evolve2 85 2 mic

Tillverkaren har klämt in tio mikrofoner i det nya headsetet, två mer än i Elite 85h, och uppger att brusreduceringen är företagets bästa någonsin. Om det stämmer återkommer vi till när vi får möjlighet att testa lurarna.

Mikrofonarmen är relativt kort och diskret och går alltså att fälla in i den högra kåpan när man inte använder den. Av förhandsinformationen att döma kan man ta emot samtal även utan att fälla ned den, vilket givetvis är att föredra om man ska använda headsetet utanför kontoret.

Tunga jämfört med våra favoritlurar

Hörlurarna väger cirka 285 gram vilket är något mindre än Elite 85h. Det är dock ändå ganska mycket jämfört med exempelvis Bose 700 och Sony WH-1000XM3 som båda väger cirka 255 gram och superbekväma Bose QC 35II som väger cirka 235 gram.

Batteritiden uppges till 37 timmar. Att tanka batteriet fullt tar cirka 2,5 timmar och på 15 minuters laddning får du åtta timmars användning.

Jabra Evolve2 85 - laddningsstation
För 400 kronor extra kan du få med Jabras nya laddningsstation.

Elvolve2 85 kostar cirka 4 800 kronor och levereras med företagets Bluetooth-adapter Link 380. Man kan välja mellan en USB-A- eller USB-C-version. Det finns även ett laddningsställ att köpa till, men då stiger priset med ytterligare drygt 400 kronor.

Jabra har även lanserat Evolve2 65 och 40 som är mer klassiska headset som fler kontor säkert kommer att köpa in, men inte lika många anställda kommer att längta efter.

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här