Microsoft lanserar Expressive Pixels, en app som hjälper dig att skapa animeringar.

Microsoft har lanserat en ny app för Windows 10 baserad på öppen källkod. Mjukvaran har utformats för att hjälpa användare att skapa och dela animerat innehåll. Företaget säger att det primära målet för dessa animationer är små LED-paneler, men Microsoft Expressive Pixels kan också användas för att förvandla skapelser till animerade GIF-bilder som kan användas på olika sätt på nätet.

Animationer kan vara så enkla eller så komplexa som du vill, men verktygen som finns är tänkta att göra hela skapandeprocessen så enkel som möjligt. Det spelar egentligen ingen roll om du aldrig har använt ett animeringsverktyg tidigare, eftersom Microsoft Expressive Pixels fungerar väldigt mycket som ett standardverktyg för bildredigering. Men här kan du enkelt bygga upp en serie bildrutor till en animation som ”loopar”.

Det är möjligt att använda appen för att skapa kvadratiska eller runda animationer av varierande storlek.

Expressive pixels
Microsoft Expressive Pixels image editor är användarvänligt och lätt att använda.

Men det finns några något mer avancerade funktioner – såsom lager – som gör att du kan experimentera med mer sofistikerade idéer i din animation. En välbekant tidslinje används för att visa alla bildrutorna i din skapelse, och det är enkelt att skapa nya bildrutor från början eller utgå från en tidigare. Om du inte känner för att rita varje ruta för hand har du möjlighet att importera bilder från andra källor.

img3File
En online-community finns för Microsoft Expressive Pixels så att användare kan dela sina skapelser med andra.

Användarna i fokus

Communityn är kärnan i Microsoft Expressive Pixels och användare uppmuntras att göra sitt innehåll tillgängligt för andra. Ett galleri med användarnas skapelser innehåller tusentals animationer som kan laddas ned och användas fritt, eller till och med redigeras till något nytt.

Det finns olika alternativ som ingår för utvecklare och Microsoft har ett forum på GitHub för att dela idéer

Microsoft Expressive Pixels är endast tillgängligt för Windows 10. Appen är för närvarande i beta-stadiet, och Microsoft är ute efter feedback från alla som testar det.

Värt att veta om Microsoft Expressive pixels:
Licens: Öppen källkod
Systemkrav: Windows 10
Nedladdningslänk: https://www.downloadcrew.co.uk/article/43175/microsoft_expressive_pixels


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här