Fråga

Vi kör en “molnapplikation” som nyttjar en lokal USB-enhet (kassaregister). Kan man styra så att denna USB-enhet laddas tidigt i startförloppet så att den garanterat är aktiv då remote-appen anropas? Datorn i fråga är inte supersnabb att starta och hårddisken är mekanisk, så det tar tid innan allt är igång.

Jan

Svar

USB-portarna är igång redan vid datorstarten, så detta borde inte vara något problem. Har ni upplevt det?

Jag känner inte till något sätt att ändra på hur systemet sköter om att starta hårdvaran. Men däremot borde det ju gå att göra det omvända, det vill säga att fördröja starten av mjukvaran tills Windows är helt igång.

Använd exempelvis programmet LaunchLater (https://jeffcox111.github.io/LaunchLater/) för att skjuta upp starten av det program som anropar er molnapplikation.

 

 

Föregående artikelSamsung T7 tar inte emot filer
Nästa artikelTest: Arlo Pro 3 Floodlight
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här