Fråga

Jag kan inte ändra storlek på temporära internetfiler i Internet Explorer. Storleken visas som 0 megabyte och det finns ingen aktuell plats.

Försöker jag öka storleken går det bara till 10 megabyte och sedan får jag svaret att storleken måste vara 8 till 8 megabyte. Jag har kollat på nätet och testat en hel del olika tips men ingen fungerar. Kanske det skulle hjälpa med en ny profil men jag kan inte skapa en ny användare.

I övrigt fungerar allt som det ska. Jag använder normalt inte Internet Explorer, så jag vet inte hur länge det varit så här, men nu har jag en applikation som använder detta. Jag kör Windows 10 20H2.

Tomas Reinicke

Svar

En ny profil skulle säkerligen lösa problemet. Varför kan du inte skapa en ny användare?

Jag kan själv inte återskapa problemet med dina temporära internetfiler, men jag har hittat följande lösning. Är det någon av dem du provat?

Logga in som den drabbade användaren och starta Registereditorn. Navigera till nyckeln HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ InternetSettings \ 5.0. Ta bort (eller byt namn på) nycklarna Cache och LowCache om de existerar. Stäng Registereditorn.

Starta Internet Explorer. Programmet skapar automatiskt nya Cache- och LowCache-nycklar. Kolla inställningarna igen. Nu ska diskutrymmet vara inställt på 250 som standard, och du bör kunna ändra värdet. Nuvarande plats bör också ha en giltig sökväg.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

1 KOMMENTAR

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här