Tillbehör som är lätta att rengöra ska hjälpa till att minska smittspridning på kontor och offentliga datorer.

När flera personer använder samma dator, och därmed har händerna på samma mus och tangentbord, kan det bidra till en ökad smittspridning. Det vill tillverkaren Kensington motverka med sina nya datortillbehör Kensingtons Pro Fit som består av ett tangentbord och en datormus. Bägge ansluts till datorn via USB-sladd, och de är dessutom tvättbara så till vida att de både kan doppas i vatten om bara USB-kontakten hålls torr, samt sprayas rengöringsspray. Detta ska enligt Kensington minska smittspridning då de utan problem kan desinficeras regelbundet. Att de är tvättbara gör dem dessutom mer tåliga mot spill än de flesta mer traditionella tangentbord och möss.

Kensington Pro Fit Washable Keyboard har full storlek med 104 tangenter. Det har ett membran som skyddar de interna komponenterna, och det uppfyller testet MIL-STD-810H Metod 504.3 för motståndskraft mot rengöring och desinficering av lösningsmedel som alkohol och blekmedel.

Kensington Pro Fit Wired Washable Mouse är symmetrisk med tre knappar och ett rullhjul, samt en optisk sensor med en upplösning på 1600 dpi. Musen har en IP67-knassicifering mot damm och vatten.

Tangentbordet kostar drygt 250 kronor och musen ligger i samma prisklass.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


1 KOMMENTAR

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här