Programtips: Waze

0

Det finns många navigeringsapplikationer – men ingen är som Waze.

Utmarkelse rek webbVår favoritnavigator i bilen har länge varit Waze. Gratisappen som uppdateras av användarna som kan rapportera både trafikstockningar, vägarbeten, olyckor och fartkameror. I större städer där det finns många användare fungerar rapporteringen alldeles utmärkt. Applikationen kan även ändra rutten baserat på informationen.

Waze kan rädda dig från bilköer

Under åren har vi sparat flera timmar i bilköer tack vare Waze varningar, framförallt när det hänt en olycka och vägen stängts av. Du kan förresten dela din åktur med nära och kära, så att de kan följa dig på vägen i realtid.

Appen fungerar utmärkt i bilar med stöd för Apple Carplay (vi har inte testat Androids motsvarighet) men gör ett minst lika bra jobb i mobilen om du ser till att ha ett bra bilfäste med laddare.

Det är lätt att skrämmas bort av den lekfulla grafiken och de gulliga/fåniga ikonerna, men när man väl vant sig ska det till något extra för att byta bort appen.

Du som vill bidra till Waze förträfflighet kan – om du känner dig trygg med det – rapportera in eventuella fel i kartorna, vägarbeten och köer under färden.

Licens: Freeware
Systemkrav: Android / IOS
Tillverkarens webbplats: https://www.waze.com/
Nedladdningslänk: https://www.waze.com/apps

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här