Vikbart och utfällbart är i fokus när Samsung presenterar sina senaste mobiler. Galaxy Z Fold3 5G och Galaxy Z Flip3 5G.

De nya 5G-enheterna är den tredje generationens telefoner med vikbar skärm från Samsung. Tillverkaren lovar flera efterfrågade uppdateringar i de nya mobilerna, bland annat är de IPX8-klassade vilket gör att de ska klara ett kortare bad.

Telefonerna ska även vara mer hållbara i övrigt, tillverkade i aluminium som Samsung uppger är det starkaste som någonsin använts i en smart mobil. Skärmen i Corning Gorrilla Glass Victus är täckt med en ny skyddsfilm som tillsammans ska göra telefonerna 80 procent mer hållbara jämfört med tillverkarens tidigare vikbara modeller.

Galaxy Z Fold3 5G – funkar bäst med anpassade appar

Galaxy Z Fold3 5G
Galaxy Z Fold3 5G fungerar med Samsungs S Pen.

Galaxy Z Fold3 är tunnare än föregångaren och beskrivs som en kraftfull enhet för den som vill kombinera produktivitet och underhållning. Skärmen på 7,6 tum är mer ljusstark än tidigare och har en maximal uppdateringsfrekvens på 120 hertz. Den har även fått stöd för tillverkarens S Pen. På mjukvarusidan finns stöd för att dela upp skärmens innehåll så att man exempelvis kan läsa mejl i fullskärm samtidigt som förhandsgranskning visas på den andra sidan.

MISSA INTE VÅRT TEST AV FLIP3

Galaxy Z Flip3 5G – vikbar och väldesignad

 

Galaxy Z Flip3
Galaxy Z Flip3 har bland annat fått en vassare kamera och en större skärm på utsidan.

När det gäller Galaxy Z Flip3 lyfter Samsung fram design och stil snarare än produktivitetsaspekter och snabb hårdvara. Enheten har fått en förbättrad kamera och är kompakt nog att passa i fickan och har en större skärm på framsidan än tidigare, som ska göra att du kan använda mobilen utan att behöva fälla ut den varje gång. Även här har den inre skärmen stöd för 120 hertz.

LÄS OCKSÅ: Vikbara skärmar på frammarsch 2020

Galaxy Buds2 – premiumproppar med aktiv brusreducering

Samsung Galaxy Buds2
Galaxy Buds2 ska sitta som en smäck och vara bekväma nog att använda många timmar i sträck.

Nya true wireless-headsetet Galaxy Buds2 är också på gång. Enligt Samsung är de bekväma nog att använda en hel dag utan problem. Aktiv brusreducering kan filtrera bort bakgrundsljud både när du lyssnar på musik och pratar i telefonen.

Så mycket kostar de nya mobilerna

De nya vikbara telefonerna släpps i butik den 27 augusti men går redan att förboka hos vissa återförsäljare.

Rekommenderade cirkapriser:
Galaxy Z Fold3 från 19 490 SEK
Galaxy Z Flip3 från 11 490 SEK
Galaxy Bud2 1 590 SEK

ANNONS: Förboka mobilerna på Webhallen

LÄS OCKSÅ – Jämförande test: 5 smarta mobiltelefoner 2020

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här