Nvidias kommande Geforce RTX 4080 kan komma att släppas i två olika modeller med olika uppsättningar grafikminne.

Det är inte förrän den 20 september som Nvidia officiellt kommer att presentera grafikkort i Geforce RTX 4000-serien som har gått under beteckningen Ada Lovelace, men det hindrar som bekant inte att det läcker ut olika typer av uppgifter i förtid.

Den här gången är det handlar det om en läcka via Twitter som hävdar att RTX 4080 kommer att lanseras i två olika versioner med olika uppsättningar grafikminne. Nvidia ska ha tagit fram två olika referensmodeller av RTX 4080 med två olika kretskort där det ena har tio och det andra har tolv fysiska lager, plus att det ska vara betydande skillnader i själva kretskortdesignen mellan de olika modellerna. Den med tio lager uppges komma med 12 gigabyte GDDR6X-minne medan den med tolv lager ska komma med 16 gigabyte.

Det skulle inte vara första gången som Nvidia har gjort på två olika designer på det här sättet, däremot brukar det inte göras med de olika generationernas toppmodeller. Det kan också vara så att de har skapat två olika referensmodeller, men bara har planer på att lansera en av dem.

Det lär vi få reda på den 20 september när Nvidia planerar att verkligen presentera de nya grafikkorten.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här