Lifx Nightvision E27
5 / 6 Betyg
från 650 krPris
För
Ljusstark, fina färger, bra applikation, smart IR-läge, stöd för flera smarta plattformar. Fungerar via Wi-Fi vilket gör att du slipper en hubb.
Emot
Stor och dyr. Kräver Wi-Fi-täckning.
Rekommenderas till
Lifx Nightvision E27 är en riktigt smart lampa som fungerar lika bra oavsett om den är tänd eller släckt. För dig som använder säkerhetskameror och hittar den till rätt pris är det ett bra köp.


Nightvision E27 från Lifx är smartare än somliga tror. För det är när du släcker lyset den verkligen börjar skina. Lampan har nämligen en inbyggd IR-funktion som ska göra livet lite lättare för dina säkerhetskameror.

DMZ Rekommenderar
DMZ Rekommenderar

Lifx smarta lampor ser inte ut som alla andra. Modellerna med E27-sockel är stora, platta på toppen och ansluter till ditt Wi-Fi-nät på egen hand istället för att jobba via en hubb (som exempelvis Ikeas och Philips lampor). Lösningen har givetvis både för- och nackdelar. De mest självklara är att du slipper en extra pryl i hemmet och att du som har kass trådlös täckning kan behöva flytta eller uppgradera din router.

Stor och ljusstark

Vi skruvade in Nightvision E27 i vardagsrum och hall i sommarstugan. Det fungerade utan problem, även om det blev något trångt i plafonden i det sistnämnda rummet.

LÄS OCKSÅ
Så optimerar du nätverket för dina säkerhetskameror
Kamerabevakning hemma – det här gäller
Lifx Clean – smart lampa som tar kål på bakterier

Eftersom Lifx produkter har stöd för både Amazon Alexa, Google Assistant och Apple Homekit lär du inte ha några problem att kunna använda Lifx-lamporna tillsammans med övriga smarta prylar i hemmet. Vi kör primärt Homekit och även om installationen inte var helt problemfri, vi fick göra ett gäng försök innan allt kom på plats i respektive app, har de fungerat felfritt under vår testperiod.

Standardåtgärder och integrationer mot exempelvis strömbrytare kan du hantera i Apples Hem-app, men för att dra nytta av lampan fullt ut gäller det att du använder tillverkarens egen applikation. Lifx mjukvara har uppdaterats frekvent sedan företaget gjorde sitt intåg på marknaden och är tydlig och smidig att använda.

Hjälper din säkerhetskamera på natten

Att tända/släcka, justera ljusstyrka och färg går enkelt och snabbt. Du kan även skapa scheman, ställa in förutbestämda scener och färgkombinationer. Det är även här du hittar Nightvision E27:s äss i rockärmen – IR-funktionen. Lampan kan alltså hjälpa eventuella säkerhetskameror i hemmet att ”se” lite bättre när mörkret faller på. Många kameror har egna IR-lösningar för ändamålet, men de är inte alls lika starka som Lifx-lampan. Skillnaden med IR på respektive av är som, ursäkta uttrycket, natt och dag. Åtminstone i vår testmiljö. Inspelningarna från vår Nestkamera blir tydligare än någonsin och Lifx lösning fungerar precis som utlovat.

lifx nightvision e27 - appinställningar
Det är enkelt att hantera lampans inställningar i Lifx mobilapp.

Vem ska köpa Lifx Nightvision E27?

Det enda du egentligen behöver fundera över innan du öppnar plånboken är:

 1. Passar lampan i min armatur?
 2. Är den värd sitt pris?

Den första frågan överlåter vi med varm hand åt dig, du hittar ungefärliga mått nedan. Den andra kan vi åtminstone tycka till om. I skrivande stund kostar Nightvision E27 650 kronor (som minst), det är väldigt mycket för en smart lampa. Men om du redan investerat i dyra säkerhetskameror kan det vara en vettig uppgradering. Dessutom ska vi inte glömma bort att Lifx-lampan är riktigt ljusstark (11,5 watt vilket motsvarar cirka 80 watt för en traditionell glödlampa) och har stöd för miljontals färger. Du som kan dra nytta av alla funktioner kommer med andra ord att bli riktigt nöjd.

Lifx Nightvision E27
5 / 6 Betyg
från 650 krPris
För
Ljusstark, fina färger, bra applikation, smart IR-läge, stöd för flera smarta plattformar. Fungerar via Wi-Fi vilket gör att du slipper en hubb.
Emot
Stor och dyr. Kräver Wi-Fi-täckning.
Rekommenderas till
Lifx Nightvision E27 är en riktigt smart lampa som fungerar lika bra oavsett om den är tänd eller släckt. För dig som använder säkerhetskameror och hittar den till rätt pris är det ett bra köp.

SPECIFIKATIONER Lifx Nightvision E27:

 • Tillverkare: Lifx, www.lifx.com
 • Cirkapris: 650 kr
 • Ljusstyrka: 1 200 lm
 • Effekt: upp till 11,5 watt
 • Effekt stand-by-läge: <0,5 watt
 • Färgtemperatur: 1 500–9 000 K
 • Spridning: 210°
 • Wi-Fi: 2,4 GHz
 • Säkerhet: WPA, WPA2
 • Höjd: 11,6 cm
 • Bredd/längd: 6,35 cm

LÄS OCKSÅ
Fyra ljusslingor för ditt smarta hem

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här